Werkwijze

Interesse voor een fotoreportage, en dan?
Mogelijk heeft deze website of de facebookpagina je aandacht getrokken wat betreft mijn fotografie. Smaak en stijl komen overeen met jouw wensen. Super leuk!
Wanneer je interesse hebt in een fotoreportage kun je mij contacten voor meer informatie.

Zodra je een fotoreportage boekt, wordt er besproken of de reportage plaats zal vinden in de newbornstudio, of juist lekker buiten. Wat dacht je van een eigen gekozen (indoor) locatie? Alles is mogelijk.
Een reportage bij Jennifer Grosman Fotografie kenmerkt zich doorspontaniteit, enthousiasme, puur en liefdevolle fotografie. Een echte belevenis!
Met een grote diversiteit aan mogelijkheden met betrekking tot fotoreportages:

  • Familie en kidsfotografie
  • Zwangerschapsfotografie
  • Newbornfotografie
  • Bruidsfotografie
  • Dierenfotografie
  • In Memoriam (afscheid of still fotografie)

Voorbeelden hiervan kun je vinden in het portfolio.

Geïnteresseerd? En wil je weten wat de kosten zijn? Kijk dan bij Investeringen.

De foto’s zijn uitsluitend voor privé gebruik. Wil je foto’s voor commerciële doeleinden gebruiken, vraag dan vooraf toestemming aan Jennifer Grosman Fotografie.

kinderportret kinderfotografie newbornreportage kinderfotograaf gezinsfotograaf gezinsfotografie kindportret portretfotografie kinderreportage

Moment voor de reportage:
Kort voor de reportage hebben we nog even contact via de mail of telefoon.
Voor een newbornreportage zal ik enkele dagen voor de reportage een e-mail sturen met daarin enkele tips om de reportage echt op-en-top te maken. Zorg ervoor dat je zo goed mogelijk probeert voor de dingen te zorgen waar om gevraagd wordt. Zo kan er na een kort welkom, direct begonnen worden met foto’s maken.

Mocht je naar aanleiding van de e-mail nog vragen of verzoekjes hebben geef dit dan tijdig door. Jennifer Grosman Fotografie is bereikbaar per telefoon (06-42914998) of per e-mail: info@jennifergrosman.nl

Tijdens de fotoreportage
Allereerst een korte kennismaking. Wanneer de fotoreportage buiten is zullen we in een soort van wandeling verschillende plekjes pakken om wat foto’s te maken. Zodat je een afwisselende reportage hebt qua omgeving en achtergrond.
Met gezinsreportages of familiereportages zijn verschillende combinaties van personen mogelijk. Dus schroom niet, en geef gerust aan met wie je op de foto wil.
Samen maken we er echt een toffe, bijzondere, pure en gezellige reportage van. Waar je later met plezier op terug kunt kijken, of als mooie herinnering kan koesteren.
Bij paardenreportage begin ik meestal met portretfoto’s. Wanneer de locatie het toelaat kunnen er ook blackfoto’s gemaakt worden. Daarna kan het paard losgegooid worden in een bak of weide voor wat ‘actie’ foto’s. Tot slot kan het paard nog onder het zadel gefotografeerd worden.
Bij iedere reportage wordt er uitgebreid tijd voor genomen. Gemiddeld duurt een fotoreportage ongeveer een uur tot anderhalf uur. Bij kleine kinderen wordt er rekening gehouden met hun spanningsboog en kan het voorkomen dat een reportage binnen een uur al klaar is.

Op je gemak
Foto’s laten maken vindt niet iedereen leuk. Dat snap ik. Het is een pure weergave van jezelf. Maar laat je dat niet onthouden om geen reportage te laten maken. Het is zo waardevol! En je staat straks echt op de foto zoals je bent. Daarvoor heb ik zo mijn speciale technieken waaronder het gebruik maken van de Moment Design techniek. Door middel van kleine vragen, en speelse activiteiten zal je gaan merken dan het foto’s maken zo erg niet is. En stiekem heb je het echt als een belevenis ervaren, zodra we de reportage beëindigen! Echt het is het waard!

Van verwerking tot bestelling
De foto’s van jullie reportage worden binnen ca. 3 weken, na de reportage, op een persoonlijke webpagina gezet in klein formaat. Zodra de foto’s klaar staan, om gezien te worden, ontvang je per e-mail een notificatie met daarin een link naar een persoonlijke online galerij.

Je kunt dan in alle rust en gemak de foto’s bekijken en beoordelen. Mocht het wezen dat je een bewerking op een andere manier wil zien, geen probleem. Een e-mail met de voorkeuren voor een foto is al voldoende. Ik zal zorgen dat er dan een nieuwe foto gereed gemaakt wordt aan de hand van je voorkeuren en weer wordt toegevoegd aan jullie pagina.

Bestellingen kunnen dan worden doorgemaild en binnen ca. 3 weken ontvang je de bestelling in huis, enkele uitzonderingen daargelaten zoals fotoalbums of speciale wensen van bijzonder materiaal.

Betalingen:
Betaling van je fotoreportage kan voorafgaand of nadien, hiervoor ontvang je een factuur alvorens de foto’s online komen in de galerij moet de betaling voldaan zijn. Wanneer je nabestellingen doet, ontvang je een nieuwe factuur. Gelieve de factuur binnen 14 dagen betalen onder vermelding van je naam, en factuurnummer.

Reiskosten:
Reiskosten binnen een straal van 10km worden niet gerekend (muv bruidsreportages, daar gelden andere tarieven voor).
Je betaalt bij alle reportages buiten de straal van 10 km om Lichtenvoorde  €0,25 per km vanaf postcode 7132 DL (Lichtenvoorde) tot je locatie, en terug.

Foto’s op internet:
De foto’s in jullie persoonlijke galerij zijn in principe van de beste kwaliteit in verkleind formaat.
Ze zijn ook voorzien van een logo. Deze foto’s mogen, als jullie dat willen, al gedeeld worden op social media, of met familie en bekenden.  Ze moeten wel in originele status geplaatst worden zonder eigen toegepaste wijzigingen zoals bijsnijden of een filtertje eroverheen.
Zodra er foto’s als digitaal HR(Hoge Resolutie)bestand besteld worden, worden ze geleverd in de hoogste resolutie, en beste kwaliteit zonder logo.

Gebruik van uw foto’s:
Door wijzigingen in het AVG- privacywet ontvang je voor of na de reportage nog een bevestigingsformulier. Deze dient ingevuld te worden. En hierop staan ook 2 vragen voor gebruik van foto’s in een blog of op social media. De ingevulde gegevens worden niet openbaar gemaakt, of gedeeld met anderen. Er zal vertrouwelijk worden omgegaan met jullie gegevens.
Je gaat er wel automatisch mee akkoord dat ze op de website in het portfolio gebruikt mogen worden. Mocht dit niet gewenst zijn kan dit schriftelijk per mail worden doorgegeven aan Jennifer Grosman Fotografie.

Foto’s op langer termijn:
Jennifer Grosman Fotografie bewaart alle foto’s in een database. Het is dus mogelijk om op een later moment, enkele jaren na dato van de reportage, alsnog foto’s te bestellen. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@jennifergrosman.nl
De foto’s blijven tenminste 3 jaar in bewaring.

Hoe gaat een fotoshoot precies in zijn werk?

Zodra je een reportage geboekt hebt bij Jennifer Grosman Fotografie, kun je je fotografiewensen aangeven. Ik streef ernaar om deze wensen te kunnen volbrengen.
Tijdens de reportage zul je merken dat de eerste foto’s nog wat onwennig gaan en je wat ongemakkelijk kunt voelen. Ik stel je gerust en op je gemak. Tussendoor zal ik diverse foto’s aan je tonen, en je tips en instructies geven om tot het juiste resultaat te komen. Ook mag er gebruik gemaakt worden van accessoires die je zelf meebrengt, of die ik ter beschikking stel.
Nadien lopen we nog even de hele reportage door om te zien of de shoot een beetje naar wens is verlopen.

Bruidsreportage door jou? Doen?

Zeker doen! Echt de moeite waard. En mij is niets te gek! Ik let op kleine details, maar ook op de momentjes dat je echt even van jullie bijzondere dag moet genieten. Het gaat immers echt als een speer voorbij. En voor je het weet zit je al aan de day-after!
Gelukkig was ik erbij en heb ik zo goed als mogelijk alles gefotografeerd omtrent jullie dag, maar vooral jullie liefde, pure emoties, en toffe momenten. En alles puur en zonder poseren.
Tevens ben ik momenteel bezig met een training van een jaar bij 4 beste bruidsfotografen van Nederland, om mij nog meer te kunnen focussen op jullie dag. Om echt het beste en het mooiste van jullie dag naar voren te halen. Om jullie gewoon het neusje van de zalm nadien te kunnen overhandigen middels waardevolle beelden.

Werkwijze bruidsfotografie:
* Online contact
* vrijblijvend kennismakingsgesprek met mogelijkheid tot reservering
* Offerte digitaal
* mail of telefonisch contact
* ca.2 weken voor de bruiloft een afspraak om de hele dag door te spreken, puntjes op de i te zetten.
* Vragenlijst per mail
* Bruiloft zelf
* 4-8 weken na de bruiloft, afspraak voor de foto première. Een herbeleving van jullie dag
En bespreking van jullie album wensen.
* 6-12 weken na de foto première bestelling en levering van jullie trouwalbum.

Laat je informeren en inspireren door mijn fotografie.
Wacht niet te lang, er zijn al een aantal trouwdata voor 2019 geboekt!
Ervaar, beleef, herinner!

Hoe lang duurt gemiddeld een fotoshoot?

Jennifer Grosman Fotografie kenmerkt zich door het feit dat er alle tijd voor genomen wordt die nodig is.
Overigens verschilt het wel een beetje per reportage.
Een newbornreportage kost over het algemeen het meeste qua tijd – 2 tot 3 uur gemiddeld.
Bij een familiereportage van meer dan 8 personen zullen we ook iets langer bezig zijn dan van een fotoreportage met 1 a 2 kinderen.
Met name bij (kleine) kinderen hou ik rekening met hoe de concentratie is van de kinderen. Daar hoeft een fotoreportage niet lang te duren voor een geslaagd resultaat. Op het moment dat ze de aandacht verliezen, en het niet meer leuk vinden, is het tijd om de reportage te eindigen. Met in mijn achterhoofd de foto’s die ik ondertussen al van de kinderen gemaakt heb, zal het ongetwijfeld een geslaagde reportage zijn. Het moet wel leuk blijven, niet alleen voor het kind/kinderen maar ook voor de ouders.
Al met al duurt een reportage gemiddeld 1 tot 1,5 uur. En soms nog wel langer. Geen enkel probleem.

Heb je voor ons een kledingadvies?

* Trek jezelf en/of je kin iets aan waar jij/hij/zij zich prettig in voelt.
* Neem zo nodig nog een extra kledingsetje mee. Niet dat het gebruikt wordt, maar mocht de combinatie van kleren niet helemaal bij elkaar passen dan kun je nog eventueel van kleding veranderen.
* Wil je natuurlijke kleuren uitstralen: Zacht wit, beige, bruin, zacht geel of pasteltinten.
* Wil je kleurrijk en vrolijk: roze, blauw en groen. Probeer indien je met een groep op de foto gaat wel zo goed als mogelijk de kleuren met elkaar te bespreken en af te stemmen. Niet dat iemand in de groep met een knalrood jurkje staat, een andere met een neon print en de rest allemaal met blauwtinten. Je begrijpt vast wel dat je dan met rood of opvallende prints een beetje te veel de aandacht zal trekken op een foto. Andersom werkt het idemdito.
* Wit gecombineerd met een andere kleur, blauwe spijkerbroek of rok is altijd een mooie basis.
* Geen felle prints/opvallende strepen of stippels. Dat zal te veel de aandacht trekken.
* Neem gerust accessoires mee; Haarbandje, haarbloemetjes, bretels, hoedje, sjaaltjes etc.
* Bij kleine kinderen, een iets van een teil, mandje of dekentje, waar ze op kunnen zitten of liggen indien staan nog niet lukt.
* Kom je voor een zakelijke portretreportage? Ook dat kan, zorg dan voor de sfeer die je wil uitstralen. Zakelijk? Of juist casual?

Waar kan een reportage plaatsvinden?

Een reportage kan overal plaatsvinden. Op locatie naar wens. Allerlei locaties zijn mogelijk. Je mag deze zelf aandragen, als je een mooie, bijzondere locatie kent. En anders kun je ten alle tijden mij om raad vragen naar geschikte locaties.
Ook is het mogelijk om binnen, of buiten, bij je thuis te komen fotograferen.
Ook kan er gebruik gemaakt worden van een aantal accessoires tijdens de reportage. Ik heb een uitgebreide keuze, maar je bent natuurlijk vrij om ook zelf wat (persoonlijke) accessoires mee te nemen.

Waarom zou je voor Jennifer Grosman Fotografie moeten kiezen?

Enthousiasme, spontaniteit, persoonlijk, betaalbaar, niet geposeerd maar echt op de foto staan zoals jullie zijn, puur en liefdevol zijn de steekwoorden van Jennifer Grosman Fotografie. Ik streef ernaar om samen met jullie tot het mooiste resultaat te komen. Ofwel ik ambieer je wensen, en zal dat zo goed mogelijk in beeld proberen te brengen.
Betaalbare kwaliteit en professionaliteit met, voor jou een waardevolle herinnering als eindproduct. En jawel, de reportage wordt een echte belevenis! Menig familie, enthousiast stel of lief bruidspaar gingen jullie al voor! Ervaar, beleef, en herinner!

Hoe is de prijs opgebouwd?

Afgezien van de tijd en het werk tijdens de reportage, bestaan de kosten en werkzaamheden ook uit de voorbereiding van de reportage, het bewaren, bewerken en opslag van foto’s nadien, onderhoud en afschrijving van camera- en computerapparatuur en natuurlijk kennis en ervaringen op doen doormiddel van trainingen en seminars te volgen. Er komt dus veel meer bij kijken dan alleen de reportage zelf.
Op nabestellingen zelf heb ik niet veel marge zitten. Zoals ik eerder aangaf, hoef ik er niet aan te verdienen.

Krijg ik na een reportage ook alle foto’s digitaal origineel?

Nee, helaas niet. De foto’s die je ziet op het afgeschermde gedeelte zijn bewerkte, verkleinde foto’s. Voorzien van een copyright(watermerktekst+logo).
Wil je de digitaal originelen ontvangen, zonder tekst/logo, dan betaal je per foto €10,-.
Deze zul per mail ontvangen.
Voor €75,- krijg je 10 foto’s digitaal origineel in hoge resolutie. Je betaalt niet €10,- per foto maar €7,50 per foto. Deze foto’s worden geleverd via Wetransfer.
Mocht je 25 foto’s digitaal origineel willen hebben, dan betaal je €150,-(Dat is maar €6,- per foto). Ook deze worden geleverd via Wetransfer. Wil je graag een USB ontvangen dat kan ook middels een kleine extra bijbetaling van €15,00 per USB.
Wil je meer HR bestanden, kies dan voor het pakket Exclusive.

Waarom deze prijzen? Je kunt met de digitaal originelen doen en laten wat je wilt. Jennifer Grosman Fotografie heeft er dan geen oog meer op. En geeft eigenlijk de foto’s uit handen.
Het auteursrecht blijft overigens wel bij Jennifer Grosman Fotografie! En mocht je de hoge resolutie foto’s willen plaatsen op social media dan is een naamsvermelding van de fotograaf verplicht!

Hoe, wat waarom deze prijs? Zie elders in deze FAQ.

Beroepsfotograaf Jennifer Grosman Fotografie?

Nee, (nog) niet.
De fotografie is een heerlijke uitvlucht, een tijdrovende passie die ik met alle liefde en professionaliteit uitoefen. Maar ik heb er ook nog een part-time baan bij naast, in het ziekenhuis.
Inmiddels heeft de fotografie al een aardige professionele sprong gemaakt, en vul ik mijn vrije uurtjes met alle liefde op aan fotografiewerkzaamheden.  Wat al bijna qua fotografische-uren zich voldoet aan een volledige werkweek.
On my way to become a professional…

Staat je vraag er niet tussen?
Stel gerust je vraag door Jennifer Grosman Fotografie een mailtje te sturen naar info@jennifergrosman.nl
Ik doe mijn uiterste best om binnen 48uur op je mail te reageren.
Of neem telefonisch contact op door te bellen naar 06-42914998. Indien er niet wordt opgenomen krijg je automatisch een voicemail. Spreek deze in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.

Ik vind het belangrijk dat ik je een waardevolle herinnering kan schenken doormiddel van een stel prachtige foto’s. Waar je met een goed gevoel naar kunt kijken en terugdenken. Waarbij de wensen en voorkeuren van de klant voorop staan.

Je beseft pas wat je mist, als je het niet meer hebt. Zo ook met herinneringen. Ga een (gezins)reportage niet uit de weg, maar laat je herinneringen maken!