Werkwijze

Interesse voor een fotoreportage, en dan?
Mogelijk heeft deze website of de facebookpagina je aandacht getrokken wat betreft mijn fotografie. Smaak en stijl komen overeen met jouw wensen.
Wanneer je interesse hebt in een fotoreportage kun je mij contacten voor meer informatie.
Zodra je een fotoreportage boekt, wordt er besproken of de reportage plaats zal vinden in een studio, lekker binnen. Of juist lekker buiten. Wat dacht je van een eigen gekozen locatie? Alles is mogelijk. Een aantal dagen voor de reportage ontvang je een mail met daarin de bevestiging van de fotoreportage en uitgebreide informatie omtrent de reportage.

Tijdens de fotoreportage
Allereerst een korte kennismaking. Wanneer de fotoreportage buiten is zullen we in een soort van wandeling verschillende plekjes pakken om wat foto’s te maken. Zodat je een afwisselende reportage hebt qua omgeving en achtergrond.
Bij een fotoreportage in de studio zijn de eerste 15 minuten vaak wat onwennig. Het is even een omschakeling. Ineens alle flitsers om je heen, de algehele setting met een mooie achtergrond etc. Naarmate we samen bezig zijn zul je merken dat het geleidelijk aan toch wel makkelijker wordt.
Bij paardenreportage begin ik meestal met portretfoto’s. Wanneer de locatie het toelaat kunnen er ook blackfoto’s gemaakt worden. Daarna kan het paard losgegooid worden in een bak of weide voor wat ‘actie’ foto’s. Tot slot kan het paard nog onder het zadel gefotografeerd worden.
Bij iedere reportage wordt er uitgebreid tijd voor genomen. Er is tijdslimiet. Gemiddeld duurt een fotoreportage ongeveer een uur tot anderhalf uur. Bij kleine kinderen wordt er rekening gehouden met hun spanningsboog.

Van verwerking tot bestelling
Binnen ca. 15 werkdagen ontvang je een mail met daarin informatie over het nabestellen en een link met een wachtwoord naar een afgeschermd gedeelte op de website. Hier kun je inloggen en heb je inzage in de foto’s van de reportage. Een gedeelte van de reportage is al bewerkt, en een gedeelte is nog onbewerkt. Zo heb je een ruime keuze en kunnen foto’s nog naar smaak en wens worden bewerkt.
Bestellingen kunnen dan worden doorgemaild en binnen 15 werkdagen ontvang je de bestelling in huis. Met uitzondering van fotoalbums.
De foto’s blijven 5 jaar in bewaring op het archief van Jennifer Grosman Fotografie. Daardoor is het mogelijk om ook op een later moment alsnog foto’s van een reportage te bestellen.

Hoe gaat een fotoshoot precies in zijn werk?

Zodra je een fotoshoot geboekt hebt bij Jennifer Grosman Fotografie, kun je je fotografiewensen aangeven. Ik streef er naar om deze wensen te kunnen volbrengen. Tevens mag je voorbeeldfoto’s zoeken wat je mooi vindt en zoals je graag zelf, je kind(eren), en/of je (huis)dier op de foto zou willen hebben.
Ik krijg dan een beeld wat betreft je smaak en stijl.
Tijdens de fotoshoot zul je merken dat de eerste foto’s nog wat onwennig gaan en je wat ongemakkelijk kunt voelen. Ik stel je gerust en op je gemak. Tussendoor zal ik diverse foto’s aan je tonen, en je tips en instructies geven om tot het juiste resultaat te komen. Ook mag er gebruik gemaakt worden van accessoires die je zelf meebrengt, of die ik ter beschikking stel.
Nadien lopen we nog even de hele fotoshoot door om te zien of de shoot een beetje naar wens is verlopen.

En dan na de fotoshoot, wat gebeurt er dan?

Zodra de fotoshoot ten einde is ga ik zo gauw mogelijk met de foto’s aan de slag. De foto’s zullen worden uitgezocht en geselecteerd.
Dan zal er een selectie van een kleine 5-15 foto’s bewerkt worden en ongeveer 30-80 geselecteerde foto’s zullen onbewerkt blijven. Deze selectie foto’s worden dan op een afgeschermde pagina van de website www.jennifergrosman.nl geplaatst.
Je ontvangt binnen 2 weken na de fotoshoot een mail met daarin de nodige informatie omtrent de foto’s en een link naar het afgeschermde gedeelte. Zo kun je in alle rust de foto’s bekijken. En mocht je dan van bepaalde foto’s een bewerking willen zien, dan is een mailtje al voldoende, met daarin de betreffende fotocodes. Ik zal dan zorgen voor deze bewerkingen en toevoegen aan jullie fotopagina.

Hoe lang duurt gemiddeld een fotoshoot?

Jennifer Grosman Fotografie kenmerkt zich door het feit dat er alle tijd voor genomen wordt die nodig is.
Overigens verschilt het wel een beetje per fotoshoot.
Een newbornreportage kost over het algemeen het meeste qua tijd.
Bij een familiereportage van meer dan 8 personen zullen we ook iets langer bezig zijn dan van een fotoreportage met 1 a 2 kinderen.
Met name bij (kleine) kinderen hou ik rekening met hoe de concentratie is van de kinderen. Daar hoeft een fotoreportage niet lang te duren voor een geslaagd resultaat. Op het moment dat ze de aandacht verliezen, en het niet meer leuk vinden, is het tijd om de reportage te eindigen. Met in mijn achterhoofd de foto’s die ik ondertussen al van de kinderen gemaakt heb, zal het ongetwijfeld een geslaagde reportage zijn. Het moet wel leuk blijven, niet alleen voor het kind/kinderen maar ook voor de ouders.
Al met al duurt een reportage gemiddeld 1,5 tot 2 uur. En soms nog wel langer. Geen enkel probleem.

Waar kan een fotoshoot plaatsvinden?

Een fotoshoot kan overal plaatsvinden. Op locatie naar wens. Allerlei locaties zijn mogelijk. Je mag deze zelf aandragen, als je een mooie, bijzondere locatie kent. En anders kun je ten alle tijden mij om raad vragen naar geschikte locaties.
Ook is het mogelijk om binnen of buiten bij je thuis te komen fotograferen.
Indien nodig kan ik een mobiele studio meenemen.
Ook beschik ik over een studioruimte. Deze zit op de bovenverdieping van een sportschool.
De studio is uitgerust een goede flitsset, achtergrondsysteem en verschillende achtergronden voor de juiste belichting van de foto’s. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een aantal accessoires tijdens de fotoshoot. Ik heb een uitgebreide keuze, maar je bent natuurlijk vrij om ook zelf wat (persoonlijke) accessoires mee te nemen.

Waarom zou je voor Jennifer Grosman Fotografie moeten kiezen?

Enthousiasme, spontaniteit, persoonlijk, betaalbaar en kwaliteit zijn de steekwoorden van Jennifer Grosman Fotografie. Ik streef er naar om samen met jou tot het mooiste resultaat te komen. Ofwel ik ambieer je wensen, en zal dat zo goed mogelijk in beeld proberen te brengen.
Betaalbare kwaliteit en professionaliteit met, voor jouw een waardevolle herinnering als eindproduct.

Beroepsfotograaf Jennifer Grosman Fotografie?

Nee, (nog) niet.
De fotografie is een heerlijke uitvlucht, een tijdrovende passie die ik met alle liefde en professionaliteit uitoefen. Maar ik heb er ook nog een part-time baan bij naast, in het ziekenhuis.
Inmiddels heeft de fotografie al een aardige professionele sprong gemaakt, en vul ik mijn vrije uurtjes met alle liefde op aan fotografiewerkzaamheden.  Wat al bijna qua fotografische-uren zich voldoet aan een volledige werkweek.
On my way to become a professional…

Hoe is de prijs opgebouwd?

Afgezien van de tijd en het werk tijdens de fotoshoot, bestaan de kosten en werkzaamheden ook uit de voorbereiding van de fotoshoot, het bewaren, bewerken en opslag van foto’s nadien, onderhoud en afschrijving van camera- en computerapparatuur en natuurlijk een stukje ervaring. Er komt dus veel meer bij kijken dan alleen de fotoshoot zelf.
Op nabestellingen zelf heb ik niet veel marge zitten. Zoals ik eerder aangaf, hoef ik er niet aan te verdienen.

Krijg ik na een fotoshoot ook alle foto’s digitaal origineel?

Nee, helaas niet. De foto’s die je ziet op het afgeschermde gedeelte zijn bewerkte en onbewerkte, verkleinde foto’s. Voorzien van een copyright.
Wil je de digitaal originelen ontvangen, zonder tekst/copyright, dan betaal je per foto €10,-.
Deze zul per mail ontvangen.
Voor €75,- krijg je 10 foto’s digitaal origineel. Je betaalt niet €10,- per foto maar €7,50 per foto. Deze foto’s worden geleverd op een gepersonaliseerde CD.
Mocht je 25 foto’s digitaal origineel willen hebben, dan betaal je €150,-(Dat is maar €6,- per foto). Ook deze worden geleverd op een gepersonaliseerde CD.
Waarom deze prijzen? Je kunt met de digitaal originelen doen en laten wat je wilt. Jennifer Grosman Fotografie heeft er dan geen oog meer op. En geeft eigenlijk de foto’s uit handen.
Hoe, wat waarom deze prijs? Zie elders in deze FAQ.
Wil je meer digitaal originelen, vraag dan naar de mogelijkheden.

Staat je vraag er niet tussen?
Stel gerust je vraag door Jennifer Grosman Fotografie een mailtje te sturen naar info@jennifergrosman.nl
Ik doe mijn uiterste best om binnen 48uur op je mail te reageren.
Of neem telefonisch contact op door te bellen naar 06-42914998. Indien er niet wordt opgenomen krijg je automatisch een voicemail. Spreek deze in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.

En als laatste,
Ik vind het belangrijk dat ik je een waardevolle herinnering kan schenken doormiddel van een stel prachtige foto’s. Waar je met een goed gevoel naar kunt kijken en terugdenken. Waarbij de wensen en voorkeuren van de klant voorop staan.
Toegankelijkheid creeëren voor mensen die eigenlijk niet de drempel richting een professionele fotograaf durven te doen, wegens persoonlijke redenen of misschien wel budget.
Laat mij je helpen en jou die herinnering schenken. Want je durft het toch wel aan, om bij mij voor de lens te staan??